Materialen

Graveren in kunststof, metaal en hout

Je kunt bij ons kiezen uit een breed assortiment aan materialen om te graveren. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten kunststof, metaal en hout. Per soort kun je vaak kiezen uit verschillende groottes en diktes, en met of zonder kleeflaag. Bij kunststoffen heb je bovendien de keuze uit een groot aantal kleuren.

plexiglas

Kunststoffen

Gravoglas

Gravoglas is een soort kunsttof dat is voorzien van een graveersel of afbeelding. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een (laser) graveermachine, waarbij het oppervlak van het glas wordt bewerkt om een ontwerp of tekst te creëren. Het resultaat van gravoglas is een uniek en decoratief materiaal dat zowel functioneel als esthetisch kan zijn. Het is een prachtige manier om glas te gebruiken om iets persoonlijks en stijlvols te creëren.

Plexiglas is ongeveer tien keer zo sterk als glas van dezelfde dikte, en is daardoor veel beter bestand tegen krassen en breuken. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij veiligheid en stevigheid belangrijk zijn. Plexiglas is een merknaam voor een soort kunststof dat wordt gemaakt van polymethyleen tereftalaat (PMMA). Het is een transparante, stevig kunststof die veel wordt gebruikt als vervanging voor glas

Lorem ispam dummy text, you can edit or remove it. far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast

Gekleurd acrylaat is een soort kunststof dat wordt gemaakt van acrylpolymeren en pigmenten. Daarnaast is gekleurd acrylaat bestand tegen verkleuring en veroudering, en is het gemakkelijk te onderhouden. Het kan gemakkelijk worden schoongemaakt met water en milde zeep, en is daardoor een populair materiaal voor allerlei toepassingen in binnen- en buitenruimtes.

Metalen

Messing

Messing graveren is een techniek waarbij een ontwerp of afbeelding wordt gegraveerd in messing, een legering van koper en zink. Dit kan met behulp van verschillende graveerwerktuigen, zoals een graveerpennen of -punt. Om een ontwerp in messing te graveren, wordt eerst het oppervlak van het messing voorbereid door het te polijsten met behulp van een speciaal polijstmiddel. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak glad en schoon is en dat het graveerwerk goed blijft zitten.

Rvs is een populair materiaal voor graveerwerk omdat het stevig en duurzaam is. Het is ook bestand tegen roest en corrosie, wat betekent dat het goed kan worden gebruikt voor voorwerpen die vaak in contact komen met water of andere vochtige omgevingen. RVS bestaat uit een mengsel van chroom, staal en vaak ook andere elementen zoals nikkel en molybdeen. De hoeveelheid chroom in het mengsel bepaalt de mate van roestbestendigheid van het rvs. Hoe hoger de hoeveelheid chroom, hoe beter het materiaal bestand is weersomstandigheden.

Staal is een van de meest voorkomende metalen ter wereld. Het is een legering van ijzer en koolstof, waarbij het ijzer het hoofdbestanddeel is en de koolstof wordt toegevoegd om de sterkte en hardheid van het staal te verhogen. Staal wordt veel gebruikt in allerlei toepassingen. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en duurzaamheid.

Aluminium is een zilverkleurig metaal dat wordt gewonnen uit bauxiet. Het is een van de meest voorkomende metalen ter wereld en wordt veel gebruikt vanwege zijn lage gewicht, hoge sterkte en goede werkbaarheid. Aluminium is een licht metaal, met een gewicht dat ongeveer een derde is van dat van staal. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij gewicht een belangrijk aandachtspunt is.

metalen
hardsteen

Overige Materialen

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een hoogwaardig natuurlijk product met meer dan 345 miljoen jaar geschiedenis die terug gaat tot het begin van alle leven op aarde, toen een tropische zee de regio overspoelde. Versteende elementen van onderwaterflora en -fauna, diep verankerd in een massa van microkristallijn calsiet, vormen door bezinking (sedimentatie) een zeer dichte en homogene kalksteen. De organische materie tussen de calcietkristallen geeft de steen zijn kenmerkende kleur, die varieert van grijsblauw tot grijszwart.

Leisteen is een soort gesteente dat voornamelijk bestaat uit klei en zelden voorkomende mineralen zoals kwarts en mica. Het is een stevig en duurzaam materiaal. Daarnaast is leisteen vaak mooi van kleur en structuur. Het kan variëren van licht tot donkergrijs, en kan verschillende kleur- en structuurvariaties vertonen. Dit maakt het geschikt voor allerlei decoratieve doeleinden, zoals naamborden en cijferplaten

Graveren op leer is een techniek waarbij een ontwerp of tekst wordt aangebracht op het oppervlak van leer door middel van graveren. Graveren op leer is een populaire manier om leer te personaliseren en te decoreren. Het resultaat van het graveren van leer is een uniek en stijlvol voorwerp dat zowel functioneel als esthetisch kan zijn. Het is een prachtige manier om leer te gebruiken om iets persoonlijks en stijlvols te creëren.

Trespa is een merknaam voor een soort kunststof dat wordt gemaakt van fenolische vezels en harsen. Het is een stevig en duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt voor de vervaardiging van kunststofproducten, zoals platen, buizen en profielen. Trespa is bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid. Het is bestand tegen weersinvloeden en kan gemakkelijk worden bewerkt tot allerlei vormen en maten. Dit maakt het geschikt voor allerlei toepassingen

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

houtsoorten

Houtsoorten

Het graveren in hout is een techniek waarbij een ontwerp of afbeelding wordt ingebracht in een stuk hout door middel van het verwijderen van hout met behulp van een gereedschap, zoals een graveermachine of lasergravure 

Er zijn vele verschillende houtsoorten die worden gebruikt voor allerlei doeleinden. lk type hout heeft unieke eigenschappen en kenmerken, zoals kleur, hardheid en textuur, die het geschikt maken voor bepaalde toepassingen. Sommige veelvoorkomende houtsoorten zijn bijvoorbeeld eiken, beuken, vuren, ceder en mahonie. Eiken is een hardhoutsoort met een mooie, warme kleur en een stevige structuur, wat het ideaal maakt voor verschillende toepassingen.

Vuren is een populaire, betaalbare houtsoort met een heldere, witte kleur en een strakke structuur. Ceder is een houtsoort met een mooie, rode kleur en een fijne structuur. Mahonie is een hardhoutsoort met een mooie, donkerbruine kleur en een stevige structuur. Het is duurzaam en resistent tegen rot. Beuken is een zachthoutsoort met een mooie, heldere kleur en een fijne structuur

Heeft u vragen?

Bel ons op 023-5133080