Monumenten & Gedenkplaten

Monumenten en gedenkplaten zijn tastbare objecten die worden gebruikt om iets of iemand te eren of te herdenken. Monumenten zijn vaak grotere objecten, zoals standbeelden of gebouwen, terwijl gedenkplaten kleinere plaatjes zijn die op een muur, grafsteen of altaartje worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om een historische gebeurtenis of overwinning te eren. Maar ook om familie en dierbaren of oorlogshelden, beroemde personen te herdenken.

gedenkplaat

Gedenkplaten

Gedenkplaten zijn platen die op gedenkplekken geplaatst worden om een overledene te herdenken en te eren. Ze kunnen op muren, urnen, grafstenen of altaartjes geplaatst worden. Deze platen kunnen wij maken van verschillende materialen, zoals messing, RVS of aluminium. Het is mogelijk om deze platen te graveren met de naam van de overledene, de geboortedatum en -plaats, en de datum van overlijden. Dit geeft de gedenkplaat een persoonlijk en uniek karakter.

Graveren is het proces waarbij de tekst en afbeeldingen op de plaat worden aangebracht door middel van een graveermachine. Graveren is een duurzame, onverwoestbare en esthetisch aantrekkelijke manier om tekst en afbeeldingen op een gedenkplaat aan te brengen.

Bankplaatjes

Het graveren van een bankplaatje wordt steeds vaker gedaan. In bijna elk stadspark zie je een bankje waarop een messing plaatje is gemonteerd. Dit wordt meestal gedaan om een of meerdere personen te herdenken die vaak op dit bankje hebben gezeten om over het leven te filosoferen. Ook kan een gedachtengoed worden vereeuwigd om het te laten voortleven in toekomstige generaties. 

Graveren is een ambachtelijk proces waarbij het resultaat prachtig authentiek wordt. Zo kan een simpel bankje een unieke en indrukwekkende plek worden.

bankplaatje

Monumenten

Gravures op monumenten zijn platen of borden die informatie bevatten over de persoon of gebeurtenis waar het monument voor gemaakt is. Deze borden worden gemaakt van robuuste materialen, zoals metaal, kunststof of steen. Ze worden gegraveerd met verschillende technieken, zoals frezen of lasergraveren. Gravures zijn een veelgebruikte manier om informatie over het monument te verstrekken, omdat ze zeer duurzaam en tijdloos zijn en bovendien door de jaren duidelijk leesbaar blijven.

Bovendien kan het graveren van tekst of afbeeldingen op deze borden een prachtig en “officieel” effect hebben, wat bijdraagt aan de authenticiteit van het monument.

Heeft u vragen?

Bel ons op 023-5133080