Bewegwijzering

Een goed bewegwijzeringssysteem begint bij de ingang van het gebouw, waar duidelijke borden moeten zijn die aangeven welke kant het bezoekerscentrum, de toiletten en andere belangrijke ruimtes bevinden.

Binnen het gebouw zelf zijn kleinere bordjes nodig om de verschillende afdelingen en kantoren te identificeren. Het is ook aan te raden om pijlen en andere visuele aanwijzingen te gebruiken om bezoekers de juiste richting te wijzen.

bewegwijzering

Essentieel voor bedrijven en openbare gebouwen

Bewegwijzering is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf of gebouw, omdat het bezoekers helpt om zich gemakkelijk te oriënteren en snel hun bestemming te bereiken. Bewegwijzering kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf of gebouw en de voorkeuren van de gebruikers.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bewegwijzeringsborden duidelijk en gemakkelijk te lezen zijn, zodat bezoekers niet verdwalen of tijd verspillen aan het zoeken naar hun bestemming. Het gebruik van kleuren, afbeeldingen en andere visuele elementen kan helpen om het systeem makkelijker te begrijpen. Bovendien moeten bewegwijzeringsborden regelmatig worden gecontroleerd en bijgewerkt om ervoor te zorgen dat ze altijd up-to-date zijn en bezoekers de juiste informatie bieden.

Door duidelijke, gemakkelijk te lezen borden en aanwijzingen te gebruiken en rekening te houden met toegankelijkheid, kan een effectief bewegwijzeringssysteem worden gecreëerd

Braille bewegwijzering

Braille bewegwijzering is een systeem van wegwijzers en andere informatie die in braille-letters is geschreven, zodat blinde en slechtziende mensen de informatie kunnen lezen met hun vingers. Dit stelt hen in staat om zelfstandig te navigeren in openbare ruimtes zoals gebouwen, stations en luchthavens.

Braille bewegwijzering maakt gebruik van een speciaal braille-alfabet waarbij elke letter bestaat uit een combinatie van zes punten die met de vingers kunnen worden gevoeld. Dit maakt het mogelijk om woorden en zinnen te lezen door met de vingers langs de braille-letters te gaan.

Het gebruik van braille bewegwijzering is belangrijk voor blinde en slechtziende mensen omdat het hen helpt om zich te oriënteren en hun onafhankelijkheid te vergroten. Het is daarom van groot belang dat openbare ruimtes voldoende braille bewegwijzering hebben om deze groep mensen te ondersteunen.

braille

Heeft u vragen?

Bel ons op 023-5133080